Zelf gratis verkopen

Uw vakantiehuis te koop zetten gaat snel en simpel

Uw vakantiehuis verkopen begint bij het plaatsen van uw recreatiewoning op vakantiehuiswinkel.

Plaats gratis uw vakantiewoning

Het plaatsen kost u slechts 5 minuten. U ontvangt per direct een mail van ons met uw geheel eigen inloggegevens voor het Vakantiehuiswinkel klanten portaal. Hierin ontvangt u alle reacties en heeft u de mogelijkheid ze ook direct te beantwoorden.

 

 • Huidige Stap 1
 • Voltooid

Geef uw naam en e-mailadres op en volg de aanwijzingen op de volgende pagina om uw woning te plaatsen

Verkoop versnellers

 

Goede foto's

Goede foto’s krijgen meer aandacht en verhogen de informatie-aanvragen aanzienlijk. Ook advertenties met meer dan 10 foto’s ontvangen gemiddeld 40% meer aanvragen dan advertenties met minder foto’s.

 

Onderzoeksplicht

De verkoper van een vakantiewoning heeft een meldingsplicht. Wat betekent dat?

Dit houdt in dat alle bij u bekende gebreken, zowel juridisch als bouwtechnisch, aan de koper gemeld moeten worden. De koper, heeft echter ook een onderzoeksplicht. Wanneer u niet zeker bent van de onderhoudstoestand van uw chalet of vakantiewoning, dan adviseren wij een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren.

Voor juridische zaken, zoals bestemmingsplannen in de buurt (het bestemmingsplan is het plan dat de gemeente heeft aangesteld en waarin wordt beschreven hoe de onroerende zaak gebruikt mag worden en hoe de omgeving gebruikt mag worden), kan de koper de gemeente en het Kadaster raadplegen, dit tegen kosten. 

 

Garanties

Geef kopers zekerheid bij aankopen als u zonder een makelaar werkt. Laat uw woning keuren via Recravas aankoopmakelaars en ontvang het second home vignet. De woning wordt gekeurd voor 299 euro op 42 punten en geeft zowel u als de koper veel duidelijkheid. Dit verhoogt u verkoop kans aanzienlijk. Alle woningen onder deze rubriek zijn of nieuw of worden met een makelaar verkocht of hebben de Nen keuring 8025 op de 42 punten gehad. 

 

Tips bij bezichtigingen

Tips bij een bezichtiging

Wij helpen u graag met deze tips de bezichtiging tot een succes te maken:

 1. Zorg ervoor dat uw recreatiewoning er piekfijn uitziet.
 2. Verblijft u nooit meer in de recreatiewoning, laat dan altijd wat meubels staan en zorg dat het geheel een bewoonde indruk maak.
 3. Zet een gezellig bloemetje op tafel en zorg voor wat planten.
 4. Zet de ramen ruim van te voren open (frisse lucht).
 5. Te bewoond is natuurlijk ook niet goed; het huis moet schoon zijn (geen vaat op het aanrecht) en opgeruimd (ook de kasten - mensen openen alle deuren bij een bezichtiging).
 6. Zeer persoonlijke zaken als een familiefoto of een vinger hoedjesverzameling kunnen beter verwijderd worden.
 7. De nieuwe eigenaar moet zich kunnen voorstellen dat hij in uw recreatiewoning verblijft, zorg dus voor een neutrale inrichting.
 8. Kleine klusjes (verfwerk, een piepende deur) nog uitvoeren.
 9. Zorg voor voldoende licht, liefst daglicht (gordijnen en luxaflex open), anders sfeerlicht.
 10. Huisdieren even niet aanwezig! (niet iedereen heeft liefde voor huisdieren).
 11. Laat de koper rustig rondkijken (wees geen opdringerige verkoper).
 12. Gastvrijheid en een huiselijke sfeer kunt u proberen te bereiken met lekker ruikende koffie/thee.
 13. Technische staat: Iedere verkoper heeft een wettelijke meldplicht laat daarom een bouwkundige keuring uitvoeren, zodat u vertrouwen kan wekken mbt de technische staat van uw recreatiewoning. Zorg voor een second home vignet ! Uw woning wordt op 41 punten nagelopen en met dit veilig kopen vignet versnelt u aanmerkelijk de verkoop.
 14. Dit geeft een geïnteresseerde substantieel meer vertrouwen.

Als test is het ook aan te raden om eens met een bekende door het huis lopen en de ervaringen aan te horen. Hierdoor komen misschien dingen aan het licht waar u niet eerder bij stil heeft gestaan. Veel succes met de verkoop!

 

Tips bij onderhandelen

Om u goed voor te bereiden op de onderhandelingen vindt u hieronder negen tips.

Het is belangrijk vooraf over de volgende zaken na te denken:

 1. Voordat u gaat onderhandelen over de verkoopprijs stelt u uw doel vast. Welk bedrag wenst u minimaal te ontvangen en welke mogelijke herstel kosten bent u bereid te betalen.
 2. U gaat geen wedstrijd in met winnaars of verliezers maar probeert voor iedereen een goede sfeer te creëren. Bedenk daarbij: de beste prijs krijgt u niet als u wint, maar als het u wordt gegund
 3. Weet waar u over praat, ken de markt, vraag bij uw makelaar informatie op over het park en het gebied en weet ook de voordelen van de omgeving en de laatste verkoopprijzen.
 4. Wees beleefd in uw onderhandelingen; de koper biedt nooit te weinig voor uw woning maar zijn budget is niet toereikend en hij heeft wellicht nog niet het gevoel dat ú heeft met uw eigen stek.
 5. Voorkom emotionele betrokkenheid en schakel zo mogelijk geen relaties of familie in bij de onderhandelingen. Zij willen zich waarmaken en denken te vaak in termen van winnen en verliezen. Het gevolg: u krijgt een welles-nietes situatie.
 6. Begin met de hoogst mogelijke doch realistische prijs en schakel eventueel in kleine stapjes de prijs omlaag. Weet dat in de regel de aankoopprijs tot stand is gekomen na ca. drie prijsverlagingen van uw kant. Het voelt voor de koper heel anders als u drie keer een bedrag eraf doet dan één keer het totale bedrag. Voorkom een alles of niets-situatie; houd altijd een deur(tje) open.
 7. Een bod ontvangen?       
  Als er overeenstemming is, bevestig die dan per e-mail. Als er tussentijds stapjes worden gemaakt ook. Leg alles vast
 8. Stel de juiste aankoopovereenkomst op probeer de ontbindende voorwaarden te beperken. Wanneer het sluiten van een overeenkomst niet lukt, rond dan altijd positief af en bedank voor de interesse. Wellicht bedenkt de koper zich nog en meldt hij zich later alsnog.

 

Vakantiehuis verkopen met of zonder grond

Vakantiehuis verkopen met of zonder grond De meeste kopers zoeken koopgrond, huur en of erfpacht zijn minder aantrekkelijk. Indien u geen koopgrond heeft vermeld dan duidelijk de terug kerende kosten.

360 dagen per jaar recreëren? Vermeld duidelijk of het park het gehele jaar is geopend voor bezoek. Maak ook duidelijk of er wel of geen permanente bewoning mogelijk is of wordt getollereerd. 

Faciliteiten op het park Heeft het vakantiepark of camping waarop uw vakantiehuis faciliteiten waar gratis van gebruik mag worden gemaakt vermeld dit! 

Extra kosten Vermeld heel duidelijk de parkkosten, energiekosten en/of onderhoudskosten. 

Hulp bij de verhuur Veel kopers willen deels verhuren. Vermeld de mogelijkheden en eventuele opbrengsten.

 

wat u moet