Rechtstreeks kopen van de bouwer

U heeft uw droomplek gevonden op een vakantiepark en kunt hier een woning naar keuze gaan plaatsen

Voordelen die u dan heeft zijn: Grotere keuzevrijheid in modellen en bouw; 100% maatwerk is veelal mogelijk. Een besparing in aankoop, er gaat immers een schakel (lees park) tussenuit.

 

Ons advies

Zoek wel naar een leverancier die zijn ‘sporen’ heeft verdiend, landelijk levert en als het mogelijk is de woning zowel ‘turn key’ als halffabricaat kan opleveren. Eén aanspreekpunt als het gaat om advies met betrekking tot gebruikte materialen, de voortgang van de bouw, de aflevering, het vervoer, de inrichting en aansluiting is zeer wenselijk.
Let op: heeft het bedrijf een eigen servicedienst (snellere oplossing van problemen) of wordt dit uitbesteed, hetgeen namelijk vaak het geval is.
Graag advies van ons?

Een eerste ontwerp met toelichting

U krijgt veelal een presentatie in 3D waarbij rekening is gehouden met uw wensen en hoe deze vertaald zijn in een ontwerp. Na evaluatie volgt de verfijning van het ontwerp.
Let op: zorg voor een duidelijke prijsopgave inclusief BTW. Stem ook goed af wanneer u gaat betalen en zorg voor duidelijke leveringsvoorwaarden en garanties.

Start van het bouwproces

Kunt u zich vinden in het ontwerp, de gebruikte materialen en aangedragen oplossingen, maak dan samen een bouwplanning.
Houd rekening met een bouwperiode van tussen de 6-8 weken afhankelijk van de afmetingen en afwerkniveau.

Tussentijds bezichtigen

Niet iedere bouwer is hier blij mee; vaak vindt men dit hinderlijk en vertragend, maar voor u als koper is het essentieel. Los van het gevoel van vakmanschap, welk u bevestigd hoopt te krijgen, wenst u ook toe te zien op de juiste uitvoering van wat is overeengekomen voordat de woning op transport gaat.
Let op: meld uw wensen hierover in een vroegtijdig stadium, niet iedere bouwer is hierop ingericht.

Levering en aansluiting

De woning wordt op locatie gebracht en aangesloten. Laat de woning even ‘wennen’ en doorloop na een week, samen met de leverancier, de mogelijke afleverpuntjes.
Let op: als de woning staat, zorg dan voor een goede verzekering.

Afspraken over onderhoud en garantie: wanneer en hoe moet het onderhoud plaatsvinden?
Welke zaken vallen onder de garantie en welke niet?