Recreatiewoning te koop op Vakantiehuiswinkel.nl, Nederland

Verhuren

De redenen kunnen divers zijn: een extra bijdrage in de parkkosten, zonde dat uw woning zo lang leegstaat of uw vakantiehuis structureel een bron van inkomsten laten worden. Maar wie kan uw vakantiehuis verhuren.
Verhuren | Huurnutijdelijk | huur | Recreatiewoning | Vakantiehuiswinkel

Zelf verhuren

Bekijk eerst in uw overeenkomst of dit mag.
Veel parken hebben afspraken gemaakt met verhuurorganisaties, deze staan vast in een overeenkomst. De verhuurorganisatie zorgt voor de ontvangst van de klanten, de service, het oplossen van mogelijke problemen en regelt de eindschoonmaak. Nog belangrijker: de organisatie regelt de verhuurovereenkomst en incasseert de betaling.

Voor meer informatie

Gery Vijge | Aankoopmakelaar

“Hallo mijn naam is Gery Vijge”
T: 085-3032844
E: info@vakantiehuiswinkel.nl

Hoe verhoogt u de omzet in zes stappen:

Als u de woning verhuurt voor 6 personen, zorg dan voor 12-persoons servies en bestek, zodat de gast niet meteen de vaatwasser hoeft aan te zetten.

De meeste gezinnen hebben nog jongere kinderen en wat doen deze tegenwoordig…precies! Zorg voor goede internetverbinding en entertainment in het huis.

Als de gasten naar buiten gaan en in de tuin willen zitten, kan dat dan? Zorg voor voldoende stoelen, een tafel en/of een comfortabele loungeset.

In de zomer willen gasten wellicht ook fietstochten ondernemen, heeft u een berging of biedt u fietsen ter gebruik aan?

Extra luxe voor uw gasten, denk eens aan een sauna of een open-/gashaard.

Als de doelgroep uit gezinnen bestaat, richt de woning dan zo veel mogelijk kindvriendelijk in (stapelbed, babybedje, speelhoek, speelgoed)

Wat maakt echt het verschil

  • Extra profileren door middel van bijv. een persoonlijk verhaal en/of een omschrijving van het gebied
  • Vertel wie u bent en waarom u deze woning heeft gekocht, waarom juist op deze plek, waarvan u geniet in het vakantiehuis etc.
  • Benoem de grootte van het huis, het aantal slaapplekken en de voorzieningen
  • Vergeet ook niet dat veel gasten erop uit trekken en graag willen weten welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn
  • Ook de parkfaciliteiten, de dichtstbijzijnde supermarkt, een goed restaurant en winkelmogelijkheden zijn belangrijke zaken om te vermelden
  • Maak uw verhuurpagina overzichtelijk en zorg dat uw prijzen duidelijk vermeld zijn

Laten verhuren

Zelf een recreatiewoning verhuren kost veel tijd. U dient een eigen site met boeking software te hebben, betalingen kunnen afhandelen en vragen kunnen beantwoorden. De meeste vakantiegangers sturen een verzoek naar meerdere woningen, dus een snelle reactie kan doorslaggevend zijn. Denk ook aan sleuteloverdracht, schoonmaak en onderhoud van uw recreatiewoning. Veelal als uw recreatiewoning op een park staat, dient u zoals vermeld, voor verhuur toestemming te krijgen en betaalt u voor het gebruik maken van “frontoffice” ca. 25%. Wenst u te verkopen en tussentijds te verhuren, bespreek dit dan met uw makelaar via Vakantiehuiswinkel.nl.

Verhuren en belasting

Als u zelf gebruik maakt van de woning en daarnaast wenst te verhuren, dient u de woning minimaal 140 dagen per jaar voor verhuur aan te bieden als u de BTW op uw woning wenst terug te ontvangen. De opbrengsten vallen in box 3 en zijn dus vrij van inkomstenbelasting.

Houdt u er wel rekening mee dat in de verhuuropbrengsten 6% BTW zit, welke u wél moet afdragen. U kunt/mag deze BTW ook verrekenen met betaalde BTW op bijv. energie.

Voor een goede indicatie van verhuuropbrengsten leest u meer in ons artikel “Sparen, beleggen in aandelen of in recreatief onroerend goed”.

Verhuren | Huur | Recreatiewoning | huurnutijdelijk | Vakantiehuiswinkel

.

Relevante onderwerpen

Vakantiehuis winkel is het grootste onafhankelijke platform voor de aan of verkoop van uw recreatiewoning in Nederland

Adverteren op onze site is geheel gratis. Vakantiehuiswinkel geeft u ook de mogelijkheid andere relevante internet sites voor de verkoop van uw vakantiehuis in te zetten, inclusief jaap.nl, tegen de allerlaagste kosten in Nederland. Daarnaast kunt u via vakantiehuiswinkel ook ervoor kiezen om een in recreatiewoningen gespecialiseerde makelaar in te schakelen. U wordt begeleid bij de verkoop van uw vakantiehuis of geheel ontzorgd indien gewenst. Bent u op zoek naar een recreatiewoning, vul dan geheel vrijblijvend onze zoekopdracht in. Wij sturen u hierna wekelijks uw gewenste aanbod, geselecteerd uit de ruim 12.000 recreatiewoningen die in Nederland in de verkoop staan.

Vakantiehuiswinkel | Ontwerp & Ontwikkeling Vyrex Solutions | © 2018
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?
Powered by