Tips om uw recreatiewoning de winter door te helpen

Vakantiehuis in de winter
  • Geplaatst door admin in Nieuws
  • Share

De winter is onderweg. Op de momenten dat de vakantiewoning (tijdelijk) leeg staat is het van belang om voorzorgsmaatregelen te treffen. Denk bijvoorbeeld aan inbraak werende maatregelen en bijvoorbeeld ook het voorkomen van waterschade. Hieronder wat tips om de uw vakantiehuis schadevrij door de winter heen te helpen.

Bent u in de winter niet of weinig in de woning, zijn er verschillende manieren om ongewenste bezoekers enigszins op afstand te houden. Het zou zonde zijn als u (tuin)meubilair en/ of elektronica ontbreekt wanneer u aankomt. De basis is het aanschaffen van goede sloten. Veel sloten zijn voor inbrekers gemakkelijk open te breken waardoor zij snel naar binnen kan komen. Het is daarom zaak om sloten met een keurmerk aan te schaffen.

Zorg verder voor een goede verlichting met sensoren. Een inbreker zal in de spotlights minder snel blijven staan. Er zijn honderden verschillende lampen te krijgen met sensoren in alle prijsklassen.

Houd waardevolle spullen uit het zicht wanneer u er niet bent. Sluit de gordijnen wanneer u weg gaat.

Wellicht is het handig om alvast te gaan kijken of uw vakantiehuis onderhoud nodig heeft.

Wat moet er allemaal gebeuren? Kleine reparaties om vervelende zaken als lekkage te voorkomen,  tuinonderhoud of een complete dakrenovatie. Schilderen, kitten, timmerwerk, onderdelen vervangen, tegelwerk, snoeiwerkzaamheden. Sommige klussen kunt u misschien zelf uitvoeren, hiervoor kunt u gereedschap kopen of huren. Voor andere klussen heeft u een professional nodig. Vooronderzoek loont in dat laatste geval. Breng goed in kaart welke kosten er bij komen kijken en welke klusbedrijven goede recensies hebben op internet. Dit om irritaties achteraf zoveel mogelijk te kunnen beperken.

Een vakantiehuis met achterstallig onderhoud is minder goed verkoopbaar. Stel dat er meerdere soortgelijke woningen te koop staan zal degene die niet goed is onderhouden uiteraard niet als eerst verkopen. Een taxateur kan u vertellen wat de woning eventueel meer waard wordt na het uitvoeren van onderhoud.

Vakantiehuiswinkel | Ontwerp & Ontwikkeling Vyrex Solutions | © 2018

Registreren

Open chat
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?
Powered by