NIEUWSBRIEF CONTACT

Zelf kopen

Duizenden kopers gingen u voor en hun ervaringen zijn door ons in een aantal do’s en don’ts samengevat, lees ze goed.

VOORKOM TROS-RADAR

U hebt een recreatiewoning op het oog en u wilt deze aankopen voor een uiteraard zo laag mogelijke prijs. Teveel betalen is geen optie. Vakantiehuiswinkel helpt u graag verder. Niet alleen helpen wij u met de onderhandelingen, maar wij bieden ook juridische, financiële en bouwkundige begeleiding. Dit alles om een miskoop te voorkomen. U kunt er desondanks voor kiezen om zelfstandig een vakantiehuis aan te kopen, er is dan een aantal zaken waar u op moet letten.

VOOR MEER INFORMATIE

“Hallo mijn naam is Toine Kraneveld”
T: 085-3032840
E: info@vakantiehuiswinkel.nl

De 5 meest gemaakte fouten door woningkopers

De prijs was toch inclusief 21% BTW en de woning werd toch vrij op naam geleverd? Wat bedoelt de verkoper eigenlijk met het kettingbeding en de kosten voor de gezamenlijke infrastructuur? Wat zijn mijn rechten als er geen VVE is en wat zijn de nadelen als die er wel is? Kijkt u maar eens naar het kopje “Waar tekent u eigenlijk voor”

Veel woningen worden aangeboden zonder een makelaar en/of technische en bouwkundige informatie. Heeft u wel voldoende onderzoek gedaan naar de staat waarin de woning verkeert en heeft de verkoper alle verborgen gebreken wel gemeld? Is na een noodweer de daklekkage zichtbaar en kan deze op hem worden verhaald? En wat te doen als de vloer rot blijkt te zijn?

Kijkt u eens bij het kopje “Alles over huurgrond” en voorkom problemen.

Ons advies is: voorkom dat u in deze situatie terecht komt en koop altijd met een makelaar die bij twijfel een onderzoek doet of laat doen. Vaak kost dit maximaal ca. € 250,– en het voorkomt veel ellende.

Er bestaan in Nederland anno 2017 ca. 112.000 vakantiewoningen. De bouwkwaliteit en uitstraling zijn de laatste jaren sterk verbeterd: sommige zijn niet meer van ‘echte huizen’ te onderscheiden. Ze zijn voorzien van alle luxe en comfort; gas, water en elektriciteit en snel internet worden als vanzelfsprekend ervaren en ook zo opgeleverd. Geen wonder dat steeds meer mensen zich afvragen of er permanent gewoond mag worden in een recreatiewoning. In het bestemmingsplan is vastgelegd dat men niet permanent mag wonen in een recreatiewoning. De reden is dat deze huizen zich bevinden in het buitengebied dat bedoeld is als recreatiegebied. Door permanente bewoning van deze huizen toe te staan, neemt het aantal beschikbare recreatiewoningen voor het toerisme af. Een gevolg is dat er meer huizen moeten worden gebouwd in deze buitengebieden om recreatie toch mogelijk te maken. Door nog meer te bouwen wordt de rust in deze gebieden verstoord. Daarnaast is er ook nog een bouwtechnische reden: aan huizen waar men permanent in woont worden andere (zwaardere) bouwkundige eisen gesteld.

En de volgende vijf…

Wordt de grond bij aankoop nu belast met 2% of met 6%, of betaal ik 21% BTW? En als de huuropbrengsten in box 3 vallen en de waarde van de woning ook, hoe wordt dit dan bepaald? Telt de aankoop van de inventaris mee en moet ik hier dus ook vermogensbelasting over betalen gedurende enkele jaren?

Wat is de KOR regeling nu precies en mag ik die ook gebruiken voor mijn woning of geldt deze voor mijn algehele inkomsten?

Probleem: u dient minimaal twee erkende aanvragen en afwijzingen door twee verschillende banken voor ontbinding aan te leveren en aanvragen brengt flinke kosten met zich mee.

Probleem: de vorige eigenaar had een aanbiedingsplicht en een huurschuld op het park en u krijgt alle rekeningen.Vaak zijn dit rekeningen van parkkosten, achterstallige energiekosten en raparatie- of onderhoudskosten. Deze kunnen hoog oplopen; hoe gaat u dit oplossen?

Probleem: het echte rendement ligt veel lager dan voorgespiegeld, had u dan nog wel gekocht? Kijkt u eens bij het kopje “wat is het echte rendement”.

En de laatste fout…

Probleem: u denkt op kosten te kunnen besparen maar welke zijn die kosten dan? Als u kiest voor no cure no pay betaalt u uitsluitend een vast percentage van 30% over de mogelijke besparingen welke deze specialist voor u heeft gerealiseerd bij de aankoop. Dit betekent een betere aanschafprijs voor u, vanzelfsprekend de juiste documenten, geen problemen achteraf en gedurende het gehele aankoopproces een professional aan uw zijde om te voorkomen dat u in Tros Radar komt

Pas goed op, er komt veel bij kijken

Bij het aankopen van een recreatiewoning komt veel kijken. Het is niet te vergelijken met de aankoop van een eerste woning. Zowel de verplichtingen welke u aangaat als de afhandeling van mogelijke gebreken zijn totaal verschillend. Daarnaast zijn zowel de juridische, fiscale als notariële afhandeling geheel anders. Er is geen aftrek in box 1, huuropbrengsten zijn incl. BTW en de aankoop is wellicht excl. BTW en u heeft te maken met òf koop, òf huur, òf erfpacht van de grond. Met wie heeft u een huurovereenkomst en tegen welke kosten. Zijn deze geïndexeerd en mag u uw woning straks zomaar weer verkopen als u dit wenst. Zomaar een aantal zaken: wees verstandig en informeert u zich goed. U kunt veel hierover nalezen bij de rubriek “relevante onderwerpen”.

U bent nu bij Kopen: U weet alles zelf: let op

Vakantiehuis winkel is het grootste onafhankelijke platform voor de aan of verkoop van uw recreatiewoning in Nederland

Adverteren op onze site is geheel gratis . Vakantiehuiswinkel geeft u ook de mogelijkheid alle mogelijke internet sites voor de verkoop van uw vakantiehuis in te zetten inclusief jaap.nl tegen de allerlaagste kosten in Nederland. Daarnaast kunt u via vakantiehuiswinkel ook kiezen een in recreatiewoningen gespecialiseerde makelaar in te schakelen. U wordt begeleid bij de verkoop van uw vakantiehuis of geheel ontzorgd indien gewenst. Bent u op zoek naar een vakantiehuis vul dan een gratis zoekopdracht in en ontvang wekelijks uit de ruim 12000 te koop staande woningen in Nederland het gewenste aanbod.

Vakantiehuiswinkel | Ontwerp & Ontwikkeling Vyrex Solutions | © 2018
×
Hallo,
Hoe kunnen wij u helpen?