Wat is het rendement?

De rente bereikte in 2017 een absoluut dieptepunt. Het beleid van de ECB trof uw eventuele vermogen. Bijna 1100 miljard euro kwam extra op de markt. Gevolg is dat banken makkelijker kredieten kunnen gaan verstrekken en geld ‘goedkoper’ wordt dan ooit tevoren.

Wat is erfpacht?

In Nederland staat 15% van de recreatiewoningen niet op eigen grond maar op zogenaamde erfpacht grond. Erfpacht is een recht dat het midden houdt tussen eigendom en huur. Het geeft recht op het gebruik van een kavel op een recreatiepark of camping. De erfpachter betaalt daarvoor een vergoeding, dit noemt men de canon. U mag daarvoor de grond gebruiken alsof u eigenaar bent. Er kan sprake zijn van gemeentelijke of particuliere erfpacht.

Permanent wonen, mag dat?

Er bestaan in Nederland anno november 2016 ca. 112.000 vakantiewoningen. De bouwkwaliteit en uitstraling zijn de laatste jaren sterk verbeterd: sommige zijn niet meer van ‘echte huizen’ te onderscheiden. Ze zijn voorzien van alle luxe en comfort, gas, water en elektriciteit en snel internet worden als vanzelfsprekend ervaren en ook zo opgeleverd. Geen wonder dat steeds meer mensen zich afvragen of er permanent gewoond mag worden in een recreatiewoning.

Heb ik een notaris nodig?

De eigendomsoverdracht van een kavel en/of een recreatiewoning geschiedt door middel van een zogenaamde akte van levering bij de notaris. Dit artikel beschrijft hoe het notariële traject verloopt.

Heb ik bedenktijd?

Na ondertekening van de koopovereenkomst heeft de koper, volgens de wet, drie dagen bedenktijd. De wettelijke bedenktijd is een zogenaamd dwingend recht dat u als koper heeft om van aankoop van de recreatiewoning af te zien. De drie dagen bedenktijd gaan in nadat een getekend exemplaar van de overeenkomst aan u is overhandigd, dus niet nadat de koopovereenkomst is ondertekend. Daarvoor heeft u, afhankelijk van de dag van ondertekening, minimaal drie en maximaal vijf dagen de tijd. Dit komt omdat er tenminste twee werkdagen in de bedenktijd moeten vallen en de bedenktijd ingaat op de dag na ondertekening door de koper.

Ik wil een recreatiewoning bezichtigen, hoe doe ik dat?

Elke bij ons geplaatste recreatiewoning heeft gespecialiseerde informatie. Daarnaast kunt hier standaard kiezen uit een aantal mogelijkheden, o.a. ‘ik wil graag een bezichtiging’. Deze aanvraag gaat naar de verkopende makelaar of rechtstreeks naar de adverteerder in het geval dat deze geheel zelfstandig zijn recreatiewoning verkoopt.

Wanneer zijn jullie bereikbaar?

Wij zijn bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. Daarnaast kunt u uw vraag altijd stellen per e-mail of via onze website. Wij beantwoorden deze tijdens kantoortijden binnen 24 uur.

Is een gespecialiseerde makelaar duur?

Omdat wij in deze markt op grote schaal opereren kunnen wij geselecteerde aan- en verkoopmakelaars aanbieden tegen de scherpste tarieven, zelfs op basis van No cure No pay. U wenst volledige ondersteuning bij aankopen?

Betaal ik de gespecialiseerde verkoopmakelaar of betaal ik Vakantiehuiswinkel?

Wanneer u via Vakantiehuiswinkel gebruik maakt van een makelaar voor aan- of verkoop, ontvangt u vanuit Vakantiehuiswinkel de factuur. Wij doen dit omdat alle makelaars dienen te werken onder onze (met u 100% duidelijk afgesproken) tarieven. Zo krijgt u nooit onaangename of onverwachte rekeningen van de makelaar. Kies hiervoor samen met de makelaar verkopen.

Kan ik via Vakantiehuiswinkel een gespecialiseerde aankoopmakelaar inschakelen?

Vakantiehuiswinkel is het grootste platform voor vraag en aanbod in recreatiewoningen, voornamelijk in Nederland. Wij werken samen met gespecialiseerde makelaars, welke wij u graag aanbevelen. Deze makelaars werken onder de door ons gestelde voorwaarden en condities.

Is Vakantiehuiswinkel onafhankelijk?

Vakantiehuiswinkel is een onafhankelijk platform waar geen enkele beperking of voorwaarde voor adverteren geldt voor wie of welke organisatie dan ook. Dit in tegenstelling tot veel soortgelijke platformen waar bij plaatsing al gelijk betaald moet worden of waar vooral de belangen van de adverteerders gediend worden. (Zie ook: Over Vakantiehuiswinkel)